Selecteer een pagina

Terugblik

Met NoMo Retreats willen we fijne, veilige en inspirerende plekken en momenten creëren voor NoMo’s om elkaar te ontmoeten. Dat kan een dag zijn maar ook een meerdaags retreat. Altijd op een mooie plek in de natuur, met heerlijk (vegetarisch) eten en aandacht voor lichaam en geest.

In het weekend van 6-8 mei 2022 vond het eerste NoMo Retreat plaatsop de prachtige buitenplaats de Hoorneboeg. Dit Othersday Retreat viel in het weekend van Moederdag. Omdat dit een confronterende dag kan zijn, wilden we juist rond die dag een alternatief feestelijk weekend houden.

Linda.nl schreef erover.

In november was het tweede NoMo Pre-Holidays Retreat op de prachtige locatie The Place To Be in de Achterhoek. Dit retreat viel net voor de traditionele feestmaand december. Sommigen verheugen zich hier enorm op, voor anderen is het een maand om tegenop te zien of iets er tussenin. In welke categorie je ook valt, als je geen kinderen kunt krijgen of hebt gekregen kan deze maand ook om die reden best een uitdaging zijn.  Daarom vonden we dit een mooi moment voor het volgende NoMo Retreat. Een weekend om tot rust te komen en goed voor jezelf te (laten) zorgen.

Ook dit jaar ontwierpen we een Othersday Retreat; ons eerste one day retreat, de dag voor Moederdag. Een heerlijke ontspannen dag bij Vrijhaven Zwier met yoga, zelfmassage en varen op de Vinkeveense Plassen.

Benieuwd naar de ervaringen? Hieronder lees je er een aantal en kun je ook wat foto’s bekijken (klik erop om te vergroten).

Else

“Ik vond het zo fijn om een heel weekend samen te zijn met vrouwen met een soort gelijk verhaal. We hadden weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen. Alles mocht er zijn. We hebben gelachen en gehuild. De fantastische locatie, het heerlijk eten, de liefdevolle begeleiding, fijne yoga sessies en een waardevolle ontwerp workshop maakte het weekend compleet.”

Else

Petra

Wat ben ik dankbaar dat ik deze primeur van NoMo retreats heb mogen meemaken. In een weekend wat zo moeilijk voor mij is, het weekend van Moederdag. Alles, werkelijk alles klopte. De locatie, het eten, de workshops, de yoga. Ik heb nog nooit zo een mooi, zo een zorgvuldig en zo een liefdevolle retraite meegemaakt.

Petra

Laura

“Wat een fijne dag was het en vooral ook heel bijzonder om zoveel vrouwen zonder kind te ontmoeten. Ik vond de locatie en het eten heerlijk, maar vooral de yoga en jullie begeleiding heel goed en fijn. Mooie ontspannen dag die voorbij vloog. 

Laura

Echt chapeau voor jullie, want jullie hebben dit zo mooi gedaan en er echt voor gezorgd dat iedereen zich zo fijn en welkom voelde en zich bloot kon geven.  

Jullie zijn echt fantastisch mooie lieve en bijzondere personen en vond het heel fijn om jullie te leren kennen en om met jullie te praten. Allebei op jullie eigen manier, zo verschillend en toch weer met veel dezelfde waarden. Heel mooi. Ik voel dat ik weer meer terug in mijn kracht ben komen te staan en ben jullie daarvoor heel erg dankbaar.

Irma

Heel fijn om weer te kunnen en mogen delen, op een andere manier dan ik tot nu toe gewend was.

Irma

Kirsten

Heel erg bedankt voor de organisatie van deze fijne dag! Ik heb er de afgelopen dagen/ week nog vaak aan terug gedacht. Wat was het fijn om samen met vrouwen die (aan het einde van de dag letterlijk 😉 ) in hetzelfde schuitje zitten, samen te zijn. 
Jullie zijn hier uniek in, want bij heel veel retreats ligt de focus op vrouwen die nog in een traject zitten. Er was zoveel herkenning en gevoel van saamhorigheid zonder het TE zwaar te maken deze dag. 

Kirsten

Voor mij was het weekend echt zo mooi, dierbaar en helend, boven verwachting eigenlijk. Echt heel fijn om je zo begrepen en gehoord te voelen en naar alle verhalen te luisteren en je eigen verhaal te mogen delen zonder oordeel of commentaar. Gewoon omringd te zijn door krachtige vrouwen met een innige onvervulde wens en met zo veel liefde te geven. Voelde echt alsof we elkaar konden versterken en elkaar tien keer beter konden horen! De humor, het verdriet, de lach de traan. Het even stil zijn en soms het gekakel alles was welkom en alles mocht er zijn.